Köpvillkor

Kundservice

Vår kundservice hjälper dig gärna med frågor du inte hittar svaret på. Kontakta oss här.

Köpvillkor

Hos 90north kan du beställa både lagervaror som vi själva lagerhåller och så kallade beställningsvaror.

Beställningsvaror har vi inte lagerförda i vårt eget lager, utan de måste först beställas från vår leverantör. Innehåller din order minst en beställningsvara så inväntar vi beställningsvaran före leverans. Det framgår tydligt på respektive produkt om det är en beställningsvara eller lagervara. Om din order endast innehåller lagervaror så skickas din order normalt inom 1-3 vardagar.

Returer

90north erbjuder totalt 14 dagars fri returrätt, vi står för frakten, när du använder vår medföljande adressetikett.

Från det att du mottagit din vara – har du som konsument rätt att returnera din vara enligt de villkor som finns i Distansavtalslagen – DAL. För den fullständiga lagen, se Sveriges Riksdags hemsida.

Om du som kund har hanterat varan i större omfattning än nödvändigt för att fastställa egenskaper och/eller funktion har 90North rätt att ta ut en ersättning för varans värdeminskning. Vi vill uppmana till försiktighet vid hantering av vara som eventuellt ska returneras. Returneras varan i gott skick efter vad som får anses vara normal hantering för att fastställa egenskaper och/eller funktion, kommer självklart den fulla kostnaden för varan att återbetalas till kund. Vi rekommenderar att samma försiktighet används med produktens förpackning då denna kan ha en påverkan på produktens värde. Om förpackningen har skadats mer än vad som krävs för att öppnas kan en ersättning för värdeminskning komma att tas ut, detta beslutas i varje enskilt fall (med förpackning menas INTE det yttre emballage som din order levereras i).

Byten

Om du vill byta en eller flera varor skickar du helt enkelt utan avgift tillbaka det du inte vill ha enligt ovan under “Returer” och lägger en ny order på det du vill ha istället. Du kommer bli fullt återbetalad för det du skickar tillbaka.

Återköp

Har du valt valt betalsätt faktura bör du rapportera retur till Klarna i deras app eller till deras kundservice. Då kommer din faktura att pausas tills vi har hanterat din retur. Därefter krediteras den om du returnerade hela ordern. Returnerade  du delar av ordern skickas en ny och uppdaterad faktura ut istället.         

Betalning

När du handlar hos oss inom Sverige kan du välja mellan Kortbetalning (Visa, MasterCard, American Express), Direktbetalning (Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB), Faktura, Delbetalning, Betala direkt. Alla ovan alternativ via Klarna. Vid frågor kring Klarnas betalalternativ, ta kontakt med deras kundservice tel 08-120 120 10. 

Leveranssätt

Vi har samarbete med DHL och Posten vid leveranser och använder följande leveranstjänster:

Inom Sverige är fraktkostnaden normalt sett 49 kr inklusive moms, vid köp över 495 kr är det alltid gratis frakt och vid vissa tillfällen är det gratis frakt för alla köp, det framgår då i kassan.

Reklamationer

Om du vill reklamera en vara så kontakta alltid kundservice på info90north@telia.com. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer. Du kommer då att få en returfraktsedel. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så kan detta skynda på hanteringen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Produkterna du vill reklamera ska vara rentvättade och fria från hundhår, lera och dylikt.

Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

Outlösta paket

För varor som du som kund inte löser ut debiterar vi en kostnad för frakt, returfrakt och hantering på totalt 300 kr. Vid skrymmande sändningar tillkommer även extra fraktkostnad enligt prislista.